Chokladmousse i tre lager

Mörk chokladmousse

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g ODENSE Mörk Choklad 55%
  • 1/2 dl vispgrädde (att vispa)

Ljus chokladmousse

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 60 g ODENSE Ljus choklad
  • 1/2 dl vispgrädde (att vispa)

Vit chokladmousse

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 70 g ODENSE Vit Choklad
  • 1/2 dl vispgrädde (att vispa)

Dekoration
4 passionsfrukt(er)
Röd Oxalis

MÖRK CHOKLADMOUSSE:

Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.

Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.

Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.

Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.

 

Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset.

Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. dekorera eventuellt med röd oxalis.

Etiketter: